fbpx

Packshot fotografie, dit is toch wel de basis van iedere webshop. Maar waarom is die packshot z’n belangrijk onderdeel van jou webshop? Met de packshot laat jij aan de klant zien hoe jouw product er uitziet zonder poespas er omheen. Gewoon het product opzichzelfstaand. What you see is what you get. Zo komt de klant na het bestellen niet voor verrassingen te staan. Daarnaast heeft de packshot nog een heel belangrijke functie en dat is het vertrouwen van de klant winnen. 

Wanneer je een packshot  maakt zoals de linker foto dan voelt jouw bedrijf amateuristisch aan voor de potentiële klant. Dit roept dan ook vragen op. Bij wat voor bedrijf bestel ik eigenlijk de producten? Komt mijn bestelling wel echt aan? Is de kwaliteit wel goed van dit product? Die goed bedoelde amateuristische foto roept zoveel vragen op bij de klant dat zij wegklikken en verder zoeken naar een betere webshop.

Maar wanneer jij een packshot maakt zoals de rechter foto dan creëer je juist vertrouwen bij de klant. Jouw webshop ziet er uit als een professioneel bedrijf. Hierdoor win je het vertrouwen van de klant en zullen zij verder kijken op jouw webshop. Ze nemen je serieus

packshot fotografie
fotograaf Zutphen

Een ander belangrijk punt aan packshot fotografie is dat zij jouw categoriepagina rustig en overzichtelijk maken. Kijk maar naar onderstaande voorbeelden. Wanneer je kijkt naar de linker foto zie je dat de producten uit verschillende hoeken zijn gefotografeerd én dat er verschillende kleurzwemen over de foto’s heen zit. Dit zorgt voor een onrustige pagina. Klanten zullen dan ook sneller geneigd zijn om weg te klikken omdat de webshop niet professioneel oogt. 

Want wist jij dat bij 93% van de mensen de foto de doorslag geeft om over te gaan tot een aankoop? De foto geeft dus de doorslag of klanten ook daadwerkelijk klant worden. Zij kunnen jouw producten immers niet vast pakken maak kopen deze letterlijk vanaf een foto. 

Zorg er daarom voor dat jou categorie pagina er net zo uit ziet als de rechter pagina. Strak, clean en professioneel. Alle producten staan in dezelfde positie gefotografeerd en zijn bewerkt met hetzelfde filter. Dit zorgt weer voor vertrouwen bij de klant en zorgt er dus voor dat ze sneller over gaan tot een aankoop.

packshotfotografie
packshotfotografie, productpackshot

Wil jij ook professionele packshot fotografie voor jouw bedrijf? Stuur mij dan gerust even een mailtje en dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.

 

info@sharabandefotografie.nl

www.sharabande.nl