fbpx

Zelf productfoto’s maken, het lijkt zo moeilijk maar niks is minder waar.

Veel webshopeigenaren denken dat je voor productfotografie hele dure apparatuur nodig hebt wanneer zij zelf productfoto’s maken. Dit klopt echter niet, want wist jij dat je met simpele tools al hele goede productfoto’s kan maken voor op jouw webshop en Social media? Deze productfoto’s kan jij zelf maken met jouw telefoon. 

 Maar hoe maak je de beste productfoto’s?

Dat doe je door veel aandacht te besteden aan het concept van de productfoto. Bij productfotografie is de beleving namelijk erg belangrijk. Klanten kopen niet van bedrijven maar van mensen. 
Daarom is het heel belangrijk dat jij niet zomaar wat productfoto’s maakt maar dat jij productfoto’s maakt waar over nagedacht is. In een productfoto moet namelijk duidelijk naar voren komen waar jij als webshop voor staat en wie jouw doelgroep is.

Een goed voorbeeld is als jij tassen verkoopt. Jij kan tassen verkopen van €30,- en tassen verkopen van €250,-.
Dit zijn twee verschillende doelgroepen. De klant die op zoek is naar een kwalitatief goede tas die lang mee gaat zal geen tas van €30,- kopen. En een klant die op zoek is naar een simpele tas voor een zomer vol festivals zal geen tas van €250,- kopen. Voor deze twee tassen heb je dus twee totaal verschillende foto’s nodig die het juiste uitstralen. De tas van €30,- moet een foto hebben waaraan te zien is dat deze niet duur zal zijn. En de tas van €250,- zal een foto moeten hebben waaraan te zien is dat deze een duurder prijskaartje heeft. Doe je dit niet dan trek je het verkeerde publiek aan. Dan kan het zijn dat er wel potentiële klanten klikken op het product maar ook weer weg klikken omdat de prijs niet past bij hun verwachting. 

Stap 1 is dus goed kijken naar de beleving die bij de productfoto past. Welke doelgroep moet jij aanspreken met de foto?

Stap 2 is zorgen voor goed licht. Wanneer jij met telefoon fotografeert is het het makkelijkst om te fotograferen met daglicht. Zoek een plekje op waar het daglicht mooi egaal is. Kijk daarom goed naar de schaduwen en het licht verloop in de foto. Heb je hele harde schaduwen en is de ene kant van de foto heel donker en de andere kant heel licht?Dan kan je beter nog even verder zoeken naar een beter plekje. Het mooiste is als je zachte schaduwen hebt en de foto overal ongeveer even licht is. Een klein verloop van licht naar wat minder licht is niet erg. 

Stap 3 is het bewerken van de productfoto. Door het bewerken van een foto kan jij de beleving in de productfoto nog weer extra benadrukken. Ook kan je in een bewerkingsapp je eigen filter ontwikkelen. Hierdoor kan jij ervoor zorgen dat al jouw productfoto’s dezelfde uitstraling krijgen. Dit zorgt voor eenheid. En deze eenheid zorgt weer voor een professionele uitstraling. En door deze professionele uitstraling zal een potentiële klant sneller op de bestel knop klikken.

Na het volgen van deze 3 stappen heb jij super toffe foto’s gemaakt en ben je klaar om deze te delen. 

Vind je het toch lastig om helemaal zelf aan de slag te gaan met de fotografie? Dan heb ik een online cursus productfotografie voor jou. In deze online cursus productfotografie ga je aan de slag met hoe jij de beste productfoto’s maakt met jouw telefoon. Doormiddel van video’s en voorbeeldfoto’s neem ik jou stap voor stap zodat jij in een handomdraai zelf prachtige productfoto’s maakt.

Voor meer informatie kan jij altijd even kijken op onderstaande pagina of mij even een berichtje sturen.

https://sharabande.nl/cursus/

http://cursus.sharabande.nl

 

 

 

 

 

tips-productfotografie, online-cursus-productfotografie